Milieu

Het milieu is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Vanuit de overheid worden steeds meer verplichtingen opgelegd, om duurzaam werken te bevorderen. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast. Zo heeft de overheid al in het jaar 2000 wettelijk verplicht gesteld dat bij binnenschilderwerker alleen nog maar van watergedragen lakken gebruik gemaakt mag worden. Deze zijn minder belastend voor het milieu.

Lakken

Nu hebben de producenten dit signaal vanuit de overheid goed opgepakt en prima watergedragen lakken ontwikkeld. En nog steeds gaan de ontwikkelingen in een hoog tempo door. De watergedragen lakken die vandaag de dag op de markt zijn, zijn kwalitatief van zeer hoog niveau.

Binnenshuis gebruik ik alleen watergedragen. Naast de voordelen voor het milieu is het ook voor de schilder gezonder om mee te werken. 

Voor het buitenwerk kiezen we natuurlijk voor de meest milieuvriendelijke manier, uiteraard wel met de beste kwaliteit als uitgangspunt. Ook zijn er al uitstekende watergedragen buitenlakken te verkrijgen.

Afval

Verf is een behoorlijk belastend product voor het milieu. Het is dan ook de verantwoordelijkheid voor de schilder dat hij hier op een gepaste manier mee omgaat. Belangrijk aandachtspunt is bv er voor te zorgen dat het afval op een milieubewuste manier afgevoerd wordt. Het afvoeren van afval doe ik volledig in eigen beheer. Zo weet ik zeker dat dit op een correcte manier gebeurd.

 

Copyright © 2012. All Rights Reserved.